Széki Borrend Egyesület

Széki Borrend Egyesület

Az egyesület alapításának éve 2011,

Célja:

  • A több száz éves múltra épülő magyarszéki szőlő- és borkultúra megismertetése, hagyományainak ápolása, továbbfejlesztésének elősegítése.
  • A magyarszéki és németszéki termőtájon termesztett szőlőből készített bor minőségének, fajta és eredetvédelmének elősegítése.
  • A kultúrált és minőségi borfogyasztás megismertetése kulturális szolgáltatás útján, népszerűsíteni a borvidék gasztronómiáját, a magas élvezeti értéket nyújtó borokat.

Az egyesület céljának megvalósítása érdekében együttműködik minden állami, társadalmi és gazdálkodó szervezettel, más egyesülettel és szövetséggel, amelyek segítik az egyesület eredményes működését és céljainak megvalósítását.
Az egyesület bortrezor terme számos rendezvénynek adott otthont: testvértelepülések fogadása Olaszországból és Franciaországból, nemzetközi bányászati és környezetvédelmi megbeszélés Komló városának kérésére, házasságkötés, valamint baráti találkozók helyszíne is volt. A Mikrotérségi és Közös hivatali megbeszélések, gyűlések is bizonyították a bortrezor közösségteremtő szerepét.
Kiemelt cél a helyi turizmus segítése, a falusi szállásadók tagozatának támogatása, a magyarszéki és németszéki szőlőhegyen folytatott szőlőművelés fenntartásának elősegítése az ott tevékenykedőknek az egyesületi munkába történő bevonásával.

 

Alapító okirat:

Tisztségviselők:

A kifejezés nincs kapcsolva egyetlen tartalomhoz sem.

Subscribe to RSS - Széki Borrend Egyesület