Pályázataink 2018-2022. évben XXII.

 

A Magyarszék Község Nonprofit Kft. fejlesztései

2019. évben pályázati forrásból (VP6-7.2.1-7.4.1.3-17) a Magyarszék Község Nonprofit Kft. konyháját (iskolai és szociális közkonyha) fejlesztettük. Új konyhai eszközök beszerzése történt (edények, tárolók, tartóállványok, gépek - passzírozó, szeletelő, burgonyakoptató, húsdaráló, konyhai robot -, kombinált sütő-pároló, főzőzsámoly, termosz, egyéb konyhai kiegészítők), épült egy új kültéri hűtőkamra, valamint a férőhelybővítés céljából új asztalok és székek kerültek beszerzésre. A konyhában előállított napi adagszám 90 adaggal bővülhetett, a közétkeztetés árbevétele is növekszik. Az üzemen belül 1 fő új foglalkoztatottat tudtunk alkalmazni. A projekt megvalósulásával több ember férhet hozzá a szociális (nonprofit) alapon működő közétkeztetéshez. Magyarszéken, valamint a mikrotérség településein növekedett a szociális biztonság. Az új konyhai eszközök beszerzésével növekedett az üzemben belüli hatékonyság.

Szintén 2019. évben, pályázaton elnyert összegből (LEADER VP6-19.2.1-61-5-17) fejlesztettük a Magyarszéki Egészségház eszközparkját, elsősorban a népbetegségek megelőzése és az egészségügyi szűrések elvégzésének segítése érdekében. A Magyarszéki Mikrotérség több települését lefedő házi- és gyermekorvosi szolgáltatások infrastrukturális- és eszközfejlesztése valósult meg a fejlesztés eredményeképpen, melynek keretében orvosi és informatikai eszközök kerültek beszerzésre: EKG készülék, vérnyomásmérők, fonendoszkóp, inhalátorok, légzésfigyelők, pulzoximéter, vércukormérők, motoros váladékszívó, színlátásvizsgáló könyv, látásvizsgáló tábla, otoszkóp, párásítók, hűtőszekrények, számítógépek, nyomtatók.

Köszönjük a pályázati lehetőségeket az Európai Uniónak és Magyarország Kormányának, valamint a támogatást Nagy Csaba országgyűlési képviselőnek!

Faliújság: 
Súly: 
0